Ehliyet Sınavları

Ehliyet sınavları ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği bu makalemizde ilk olarak teorik yani sınıf eğitimleri sonrası yapılan e-sınav hakkında bilgiler vereceğiz. Daha sonra da Direksiyon uygulama eğitimleri sonrası yapılan direksiyon uygulama sınavıyla ilgili bilgiler verip makalemizi sonlandıracağız.

Ehliyet Teorik Sınavı – E-Sınav – Sınıf Dersleri Sonrası Yapılan Sınav

Teorik sınavlara cep telefonu götürmeniz yasaktır. Kursun size vermiş olduğu “sınav giriş belgeniz” ve “kimlik” kartınızla birlikte en az yarım saat önceden sınav başlama okulunda olmanız gerekir.

Bu sınav 34 saatlik teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin gireceği sınavdır. Birinci basamak sınavınız bu sınavdır. E-Sınavda 50 soruluk bir test karşınıza gelecektir. Sınav süresi 45 dakikadır. Yanlışın doğruyu götürmediği bu sınavda 35 doğru yapmanız yeterlidir. Geçme puanı 70 olup her sorunun 2 puan değerinde olduğunu unutmayın. Bilmediğiniz soruları boş bırakmayınız. Tahmini bir seçenek üzerinden işaretlemenizi yapınız.

Bu sınavda başarılı olan adaylarımız ikinci basamak olan direksiyon uygulama sınavına girmeye hak kazanmış olur. Ehliyet Sınav Soruları ve e-sınav hakkında detaylı bilgiye bu makalemizden ulaşabilirsiniz.Online Deneme Sınavları başlıklı yazımızdanda sınav sorularıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

direksiyon sınavıdireksiyon sınavı

Ehliyet Direksiyon Uygulama Sınavı

Ehliyet Sınavları ikincisi olan ve direksiyon eğitimleri sonrası gireceğiniz ikinci basamak sınavınız bu sınavdır. Direksiyon sınavı 35 dakikalık bir sınav olup şu adımlardan oluşmaktadır.
Birinci Adım: Kursun size verdiği “sınav giriş belgeniz” ve “kimlik” kartınızla size verilen randevu saatinden en az 30 dakika önce sınav başlama noktasında hazır bulunmanız.

İkinci Adım: Direksiyon uygulama sınavını yapmakla sorumlu olan ve komisyon olarak isimlendirilen sınav görevlileriyle iyi bir iletişim kurmanızdır. Komisyona karşı gelme, yüksek sesle konuşma,
hakaret etme gibi her türlü menfi durumun cezası 2 yıl boyunca ehliyet sınavlarından men edilmektir.

Üçüncü Adım: Araç ön kaputunun açılarak komisyona tanıtımının yapılmasıdır. Bu bölümden size sorulan motorun parçalarından beş tanesini bilemezseniz sınavınız otomatik olarak sonlandırılır. Ancak merak etmeyin sınavın bu bölümünden kalan aday neredeyse yok denecek kadar azdır.

Dördüncü Adım: Arka bagaj açılarak araçta bulunması gerekli ekipmanların ve malzemelerin tanıtılmasıdır. Bu bölümün en kritik sorusu yedek lastik nerededir ve Üçgen reflektörün kullanım mesafesi hakkında bilgi verilmesi konularıdır. Yedek lastik genelde bagajın iç kısmındadır. Üçgen reflektörün kullanım mesafesi şehir içinde 30 şehir dışında 150 metreden görülecek şekilde olmalıdır.

Beşinci Adım: Koltuk ayarı, aynaların ayarları ve en önemlisi emniyet kemerinin takılması. Emniyet kemeri takmayı unutan adayın sınavı anında sonlandırılır. Direksiyon dokuz çeyrek pozisyonunda tutularak araç sürülür. Vites değişimlerinin haricinde direksiyon asla tek elle kullanılmamalıdır.

Altıncı Adım: Sol sinyal verilerek araç hareket ettirilir.

Yedinci Adım: Dur-Kalk alanında yapılması gerekenler: Sağ sinyalle yanaşılır. Sinyal Kapatılır. Direksiyon önce boşa sonra bire alınır. Sol sinyal verilir. Kavrama noktasına ulaşan araba yavaş yavaş ve geriye 30 cm kaçırmadan kaldırılır ve yola durmadan devam edilir.

Sekizinci Adım: Paralel park alanında yapılması gerekenler: Kaldırıma 50 cm’den daha yakın olacak şekilde ve dubalara dokunmadan en çok üç hamlede girilmesi. Çıkarken silgili sinyalin verilerek çıkılması sağlanır. Bu aşamada hamle sayınız sınırsızdır.

Dokuzuncu Adım: Ani Fren alanında yapılacaklar: Sağ sinyal verilerek ani fren alanına yaklaşılır ve durulur. Vites bire alınır araç hareket ettirilerek ikinci vitese ve arkasından hızınızı 30 km ve üstüne çıkararak ani fren alanında debriyaj ve frene basılarak aniden durulur.

Onuncu Adım: Ger geri 25 metre alanında yapılacaklar: Sağ sinyal verilerek geri geri 25 metre alanına girilir. Geri manevraya başlamadan önce araç düz konuma getirilir. Geri vitese alınır. Sadece debriyaj kullanılarak yavaş yavaş geri geri hareket edilir. İki duba arasında gidildikten sonra durularak vites bire alınır sol sinyal verilir ve geri manevra alnından çıkılır.

On birinci Adım: L park alanında yapılacaklar: Dubalara çarpmadan geri geri tek hamlede l park alanına girilir. Bazı komisyonlar geri geri girerken sağ sinyalin yakılmasını isteyebilir. Çıkarken sinyal verilir. Sınırsız hamlede çıkma hakkı verilir.

Onikinci Adım: Bütün aşamaları yaptıktan sonra başlangıç noktasına araç geri götürülür.

Sürücü Kursu başlıklı makalemizden direksiyon eğitim ve ders saatleriyle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ehliyet Sınavları ile ilgili detaylı bilgi almak ve kursa kayıt olmak için; 0553072121 nolu Whatsap hattımıza bilgi almak istediğinizi belirten bir mesaj yollayabilir yada doğrudan bu numarayı arayarak bilgi de alabilirsiniz.
Kursumuz Haftanın 7 günü ve Sabah 09:00-Akşam 20:00 sattaleri arasında sizlere hizmet vermektedir. Sağlıcakla kalın
Başarılar dileriz.

Özcem Sürüş Ekibi..

whatsapp
ara
kayıt